2001.02.19.
Kaderják Péter, a MEH főigazgatója

Másodszor volt vendég Klubunkban Kaderják úr február 19-én. Előadását a piacnyitás témakörével kezdte, majd a villamosenergia ár kérdésével folytatta. Kitért az áramszolgáltatókkal folytatott vitára is az árrésről. Megtudtuk, hogy a miniszterelnök úr egy energetikai tanácsadó terület megalakítását tervezi, a Hivatalon belül pedig egy munkabizottság jön létre, melyben minden érdekelt fél részt vesz. A Hivatalon belül a közgazdasági és a környezetvédelmi osztály már létrejött.
A Hivatal feladatai közé tartozik többek között a hálózati hozzáférési tarifa rendszer létrehozása, az összevásárlási szabályok megalkotása, átválási költségek pénzügyi modellezése, a piacfelügyelet rendszerének kialakítása, árak figyelése, a szolgáltatás minőségének figyelése, új működési engedélyek kialakítása.
A vacsoraesten nagyon tartalmas szakmai vita alakult ki a résztvevők között, melyen több erőmű, távhőszolgáltató és gázművek is képviseltették magukat.
Több kérdést intéztek a résztvevők Kaderják úrhoz a Vértesi Erőmű sorsával kapcsolatban is, hiszen kérdés, hogy a bezárás vagy pedig a költséges retrofit beruházás mellett döntenek az érdekeltek, mivel 2004-től a Vértesi Erőmű Rt. a környezetvédelmi beruházásoknak már nem tud megfelelni.

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.