2001.02.26.
Manninger Jenő, a KÖVIM politikai államtitkára

Előadását a Minisztérium átalakulásával, szerepével kezdte, majd az Európai Unióhoz való csatlakozás került terítékre. Az Unió elsősorban a vasúti és környezetvédelmi beruházásokat támogatja.
A közúti 2001-es beruházásoknál megemlítette a hajdúszoboszlói, a törökszentmiklósi és a pápai elkerülő utakat. A jelenleg folyó beruházásoknál a kaposvári és zalaegerszegi elkerülő utakat említette meg. A debreceni 47. sz. főút tenderezése folyamatban van. A MÁV Rt.-vel kapcsolatban kiemelte, hogy fontos a cég versenyképessé tétele, az átláthatóság megteremtése.
2001-ben informatikai beruházásra 17 mrd Ft-ot szánnak. Lényeges feladat a nemzetközi főútvonalakat nyugat-európai szintre felhozni. A fővonalak felújítására lehet pénzekre, támogatásokra pályázni. Tervezés alatt van a Józsefvárosi pályaudvar kitelepítése, a Déli pályaudvar részleges beépítése, valamint a Nyugati pályaudvar tovább fejlesztése. Szó esett még a Központi Szennyvíztisztító építéséről, valamint a reptér fejlesztéséről, a 2C terminál építésének előkészítéséről. A regionális repterekre kitérve a Sármellékit, valamint a Debrecenit említette meg.

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.