2002.02.11.
Dr. Bán Tamás, a MAVIR vezérigazgatója

Február 11-én tartott előadást Dr. Bán Tamás klubunkban. Meghívásunkat még, mint az MVM Rt. vezérigazgató-helyettese vállalta el, ám idő közbeni kinevezése után, már mint a MAVIR vezérigazgatója jött el.
Előadását a villamosenergia törvény hatásának elemzésével kezdte az MVM-re vonatkozóan, majd rátért a MAVIR bemutatására. A 2001 január 1-je óta, holding struktúrában működő MAVIR egy független rendszerirányító – alaphálózat nélkül. Rámutatott az alapítás óta eltelt időszakban felmerült főbb problémákra, úgy az erőforrások korlátozottságára, mint a villamosenergia törvény késői iktatására.
Az MVM-ről megtudhattuk, hogy új, üzleti partnerkereső projektet indított el. A projekt célja, hogy felmérje a hazai gazdasági infrastruktúrában fellelhető üzleti lehetőségeket, és megtalálja az MVM számára ideális üzleti partnereket. Dr. Bán Tamás elmondta továbbá, hogy a Paksi Atomerőmű állami tulajdonban marad, így a szakértők gondolkodhatnak az erőmű fűtőelemei élettartamának meghosszabbításáról. 2001 október 5-én a Kormány határozatot fogadott el, ami egy átfogó árstruktúra kidolgozásáról szólt. Vezérigazgató úr szerint az árak meghatározásában a Paksi Atomerőmű a biztonsági szelep.
A MAVIR szerepéről elhangzott még, hogy meghatározott és szűk a mozgástere. Bővíteni kell, hogy a piacnyitásra megfeleljen.

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.