2002.02.25.
Ujfalusi László, az ELMÜ Rt. Hálózati és Stratégiai Igazgatóság igazgatója

2002-ben is elfogadta meghívásunkat Ujfalusi László úr, aki február 25-én tartotta meg előadását az ELMÜ részéről. Az rt. 2001 évi pozitív üzleti eredménye 8 mrd forint, szemben a 2000-es 10 mrd-al. Ennek ellenére az értékesítés kb. 5 %-al nőtt az előző évihez képest. A hálózati veszteséget sikerült 12,7 %-ra csökkenteni, ami jelentős megtakarításokat eredményezett. Sajnos azonban az ELMÜ a közeljövőben 300 fős létszámleépítést tervez. Köszönhető ez annak is, hogy – noha a hálózati veszteség csökkent – a költségek 4,5 %-al megnövekedtek.
2002-ben is nagyjából 17 mrd forintnyi összeget kíván az rt. beruházásokra és fejlesztésekre költeni. A cég üzleti stratégiájának egyik szegmense a hálózati kereskedelmi kapcsolatok erősítése lesz, tudtuk meg. Mégis, a fellépő szolgáltatási igényeknek nem tud teljes mértékben megfelelni, ugyanis nőtt az üzemzavarok és a hibaelhárítások ideje, mondta Ujfalusi úr.
Az ELMÜ szervezeti működéséről megtudhattuk, hogy a liberalizált piacra másfél éve indult közös felkészülés az ÉMÁSZ-szal a fentebb felmerült problémák ellenére halad. A felkészülést azonban lassítja, hogy a cég elosztó hálózatára kevesebbet költ a korábbi évek tendenciájához képest.
Az aktuálisan futó projektekről is beszélt Ujfalusi úr, többek között a Fóton, a Városligetben, valamint a Vérmezőn folyókról. A mérőcsere program keretén belül az ELMÜ 2002-ben 300 ezer fogyasztásmérőt cserél ki. Igazgató úr előadásában kitért még a cég outsourcing tevékenységeire is.

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.