2003.03.17.
Pál László, az MVM Rt. vezérigazgatója

Évente vendégül látjuk az MVM első számú vezetőjét klubunkban, hogy megismerhessük a cég jelenlegi helyzetét, valamint az eltelt időszakban bekövetkezett változásokat. 2003-ban Pál László látogatott el hozzánk, hogy egy kellemes vacsora mellett tájékoztassa tagjainkat partnereinket.
Pál úr előadását az MVM történetének bemutatásával kezdte, majd kifejtette az árampiac működését az EU-ban. Kiemelte, hogy kevés a közös megoldás az Uniós országok villamosenergia és gáztörvényeiben. A magyarországi helyzetnél pedig hangsúlyozta, hogy a piacnyitáshoz szabad áram alig áll rendelkezésre, az MVM-nek szinte valamennyi erőművel van szerződése.
Az MVM-től 2003. január 1-én levált a MAVIR. Az MVM jelenlegi stratégiája, hogy 3 éven belül a tőzsdére viszi részvényei 49 százalékát. Ennek feltétele a megkötött szerződések újratárgyalása az erőművekkel, valamint áramszolgáltatókkal, és újabb kapacitások felszabadítása a nyitott piac számára.
Pál úr előadását a vállalat beruházásainak, fejlesztéseinek bemutatásával zárta. Ebből megtudhattuk, hogy az Rt. hálózatbővítésre 18-20 mrd forintot költ évente.
2004-ben is terveink között szerepel az MVM vezetőinek meghívása klubunkba, hogy megismerhessük az Rt. életében az eltelt egy évben bekövetkezett változásokat.

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.