2003.06.16.
Künszler Béla, az ÉDÁSZ Rt. ügyvezető igazgatója

Hatodik alkalommal tartott előadást klubunkban Künszler Béla, az ÉDÁSZ Rt. ügyvezető igazgatója tagjaink, partnereink előtt. A kellemes és közvetlen hangulatú vacsoraestre június 16-án került sor.
Az ÉDÁSZ-nak 910 ezer fogyasztója van jelenleg. Négy szolgáltató cég tartozik az E.ON Hungária kötelékébe: a TITÁSZ, a DÉDÁSZ, az ÉDÁSZ és a KÖGÁZ.
2002 novemberében, a versenyhivatali jóváhagyást követően az ÉDÁSZ 95 százalékban az E.ON Hungária Csoport tagja lett. Jelenleg is folyik az az integrációs folyamat, amelynek során az Rt. átszervezi tevékenységét, költségmegtakarítási rendelkezésekkel, valamint a párhuzamos munkahelyek megszűntetésével. Az E.ON Csoporton belül, a négy vállalat problémáinak közös platformon való megjelenése, és azok közös megoldása rendkívül széles lehetőségeket biztosít a hatékonyabb működésre. A négy vállalatnak azonos a pénzügyi rendszere, a Csoport vállalati stratégiáját is közösen, egy központból irányítják.
15,4 mrd Forintos beruházást hajt végre 2003-ban az ÉDÁSZ. Ezen beruházások május-június folyamán már lefutottak, azaz vagy már elindították a tervezeteket, vagy már lezárták a megvalósultakat. 2002-ben jelentős informatikai beruházást hajtott végre a cég. A minél gyorsabb és hatékonyabb hibaelhárítás érdekében olyan számítógép-központot, illetve hálózatot hozott létre, amely valamennyi mobil-szerelőegységet egyidejűleg tudja utasítani az éppen aktuális feladatok megoldására, figyelembe véve a tartózkodási helyüket, valamint humánpolitikai végzettségüket. Így a szerelő-egységeknek nem kell beutazniuk a közvetlen képviseletre, ahonnan eddig a munkafelügyelet adta ki a feladatukat, hanem aktuális helyzetünknek megfelelően mobil számítógépükön kapják az utasításokat.

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.