2004.02.23.
Ujfalusi László, az ELMÜ Rt. hálózati és stratégiai igazgatója

Tizedik alkalommal hallhattunk előadást az ELMÜ Rt. részéről klubunkban. Ujfalusi László már kilenc éve tájékoztatja partnereinket, klubtagjainkat a vállalat fejlesztési terveiről, beruházásairól.

Az ELMÜ-nél teljes körű veszteségfeltárást hajtottak végre, és az így kapott értékeket elemezve csökkenteni tudták veszteségeiket, ezáltal több energiát tudtak eladni a tervezettnél, a cég árbevételi mutatói jók lettek. 2003 hasonló időszakához képest 13 százalékkal növekedett a vállalat árbevétele. Az ÉMÁSZ-nál ez az arány 12 százalékos. Ezzel az ELMÜ-nél 180 milliárd, az ÉMÁSZ-nál pedig 70 milliárd Forintos árbevételt realizáltak. Ebből az adózott eredmény az ELMÜ-nél 11,9 milliárd, az ÉMÁSZ-nál pedig 500 millió Forint. Az Elektromos Művek adózott eredményét a tavalyihoz képest 300 millióval növelte, az ÉMÁSZ azonban 1 milliárd Forintos visszaesést produkált.

2003-ban 17,8 milliárd Forintos beruházást hajtott végre az ELMÜ. Ebből a hálózatfejlesztés 16,8 milliárd volt. Az ÉMÁSZ 7,9 milliárdos beruházást eszközölt, amiből hálózatfejlesztésre 7,4 milliárd Forintot fordított. Ezek az összegek a már folyamatban lévő rekonstrukciós munkálatok folytatásában, a mérőcsere-programban, valamint a közvilágítási korszerűsítési projektben realizálódtak. A rekonstrukciós és fejlesztési munkálatokon túl a cégek alapvető fontosságúnak tartják, hogy az üzemzavarok elhárítását, valamint a minőségi szolgáltatást és az ügyfélközpontúságot minél jobban és hatékonyabban elsajátítsák, ellássák.

A 2004 évi beruházási terv az ELMÜ-nél 16 milliárd, az ÉMÁSZ-nál pedig 7,2 milliárd Forint lesz. Az Elektromos Művek beruházásainak fele az elosztóhálózat rekonstrukciójára fordítódik. Az ÉMÁSZ területén a teljes beruházási összeg mindössze 1/3-a kerül felhasználásra. Ez azt is jelenti, hogy egyetlen új projekt sem indul 2004-ben az ÉMÁSZ szolgáltatási területén.

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.