2002.01.21.
Dr. Ruppert László, a KÖVIM közlekedési helyettes-államtitkára

Évek óta tart előadást klubunkban Manninger Jenő, akit elfoglaltsága miatt dr. Ruppert László helyettesített január 21-i vacsoraestünkön. Helyettes-államtitkár úr előadását a Minisztérium közlekedésfejlesztésben elfoglalt szerepével kezdte, rátért az ezzel kapcsolatos beruházásokra és pályázatokra.
Magyarországon a közúthálózat fejlesztésének keretében a Minisztérium 2015-ig 1.600 km autópálya építését, 21.000 km autóút rekonstrukcióját és több, mint 7000 km-nyi út teherbírásának növelését tervezi. 2002 tavaszán öt helyen indul el autópálya, és 38 helyen ezek elkerülő szakaszainak építése. 2003-ban indul el az a program, melynek keretében az M3-as és az M6-os főutat tovább építik, az M7-est pedig az országhatárig kívánják meghosszabbítani.
A városi közlekedési viszonyokra rátérve Ruppert László elmondta, hogy a Minisztérium 2012-ig különböző ütemekben 100%-ban szilárd burkolatot kíván megvalósítani Budapesten, valamint hat kiemelt városban.
A vasúti reformról szólva helyettes-államtitkár úr kihangsúlyozta, hogy a MÁV-nál külön kívánják választani a kereskedő-, valamint a pályavasutat. A Minisztérium javaslata alapján, a vasúti törvényt módosítva lehetőséget teremtenek vasúti társaságok alapítására, tudtuk meg. A regionális repterekre kitérve a Sármellékiről és a Debreceniről kaptunk bővebb felvilágosítást.

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.